Terug naar overzicht

GelukzoekersVan 25 juni tot 14 augustus 2016 vond in de Grote Kerk Alkmaar een bijzondere expositie plaats: ‘Gelukzoekers’. Een foto expositie door Rick Akkerman met een Stadsroute en Wereldweekend. Tamara Roos ontwikkelde dit festival samen met Ema Najetovic in opdracht van Stichting de Vrolijkheid. Het doel was om verrassende ontmoetingen te creëren tussen bewoners van het AZC en de Alkmaarders. De asielzoekers moesten zich eigenaar van het festival voelen en de ruimte krijgen het in hun eigen stijl vorm te geven. De Grote Kerk werd een groot podium en de plek voor ontmoeting en kennismaking.
 
Fotograaf Rick Akkerman maakte prachtige portretten van asielzoekers die hun verhaal vertelden.
 
We kijken terug op een zeer geslaagd evenement met veel ontmoetingen in de Grote Kerk, waarbij de foto-expositie van 50 vluchtelingen centraal stond.  De opening was druk bezocht en leidde tot hartverwarmende momenten.
 
Na de opening bleef de foto expositie nog de hele zomer te zien in de Grote Kerk.
 
Tijdens het Wereldweekend was er van alles te beleven;  optredens van het vluchtelingencollectief Catching Cultures Orchestra, een Syrische maaltijd, en storytelling van jonge statushouders die hun reis al eerder maakten.  Naar schatting hebben circa 40.000 bezoekers kennis genomen van de expositie Gelukzoekers & evenementen gedurende de expositie-periode.